Alnatura Biologisch Kikkererwtenmeel, 400 g

Eiwitrijk meel om te koken

€ 2,89

(€ 7,23 / kg, Incl. 6% BTW - Exclusief verzendkosten)

Inhoud: 400 g

Op voorraad

Bezorging uiterlijk op woensdag, 27. november als je bestelt voor vrijdag 00:00 uur.

België: Gratis standaardverzending vanaf € 54,90
Meer informatie over de verzending en levering

Kenmerken & Voordelen

  • Sterke nootachtige aroma's
  • Voor pannenkoeken, chocolade en meer
  • Natuurlijk veganistisch en glutenvrij

Art. nr.: MM-205519, Inhoud: 400 g, EAN: 4104420181458

Beschrijving

Een meel gemaakt van ongebrande biologische kikkererwten, van nature glutenvrij en rijk aan eiwitten en vezels: de zoete nootachtige smaak van de kikkererwten blijft in het meel behouden. Ideaal om volle smaken te geven aan pannenkoeken, falafel of zoete laddu. Het product is ook ideaal als sausbinder of voor het indikken van soepen!

Recept voor Laddu (Indiase chocolade)

Ingrediënten:

  • 50 g fijngemalen suiker (bijv. kokosbloesemsuiker, rietsuiker)
  • 75 g vet (bijv. kokosolie of botervet of ghee)
  • 100 g kikkererwtenmeel
  • 1 snufje zeezout

1. Verhit het geselecteerde vet in een pan en smelt voorzichtig de suiker naar keuze, onder regelmatig roeren. Meng het kikkererwtenmeel en het zout erdoor, blijf het mengsel ongeveer 3 minuten roosteren, onder voortdurend roeren, tot een stevige, nootachtige geur opstijgt. De massa mag niet te donker worden of verbranden.

2. Spreid in de tweede stap de geroosterde massa uit in een platte vorm, bijvoorbeeld van siliconen, en laat deze afkoelen. Draai dan om en snij in hapklare stukjes. Tip: Als de massa in warme toestand nog behoorlijk kruimelig is, kan krachtig kneden met de handen helpen. Perfecte laddu-massa doet enigszins denken aan de textuur van marsepein, maar kan zanderiger en minder plakkerig zijn!

3. Bewaar de laddu in een luchtdichte trommel in de koelkast, het is enkele weken houdbaar.

4. Wie graag experimenteert, kan de massa verfijnen met zoete kruiden zoals kardemom, kruidnagelpoeder, kaneel, enz. Een beetje rozenwater of geroosterde sesamzaadjes worden ook vaak gebruikt!

Waarschuwing van de fabrikant: Kikkererwtenmeel is niet geschikt voor rauwe consumptie.

Merken: Alnatura
Certificeringen: EU / niet-EU biologisch label
Soort voeding: veganistisch, Glutenvrij
Oorsprong: Duitsland
Kan sporen bevatten van: E - pinda's, F - sojabonen, H - noten, N - sesamzaad, P - lupine
Bewaarinstructies: Koel, droog en beschermd tegen licht bewaren
Eigenschappen: Zonder gluten
Ingrediënten
  • 100 % kikkererwtenmeel [1]
  1. uit gecertificeerde biologische landbouw

Kan sporen bevatten van pinda's, soja, amandelen, noten, sesam en lupine.

Voedingswaarde
Voedingswaarde per 100 g
Energie1411 / 337 kj / kcal
Vet5,9 g
  waarvan Verzadigde Vetzuren1,1 g
Koolhydraten44 g
  waarvan Suiker2,4 g
Vezels16 g
Eiwitten19 g
Zout0,06 g

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Alnatura Biologisch Kikkererwtenmeel

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder