Bake Affair Biologisch Boerenbrood, 376 g
Spelt zuurdesem bakmix voor je eigen bakkerij
€ 6,29
(€ 16,73 / kg, Incl. 6% BTW - Exclusief verzendkosten)
Kenmerken & Voordelen
- Meel van de Stöber-Mühle
- Zonder kunstmatige toevoegingen
- GMO-vrij & veganistisch
Art. nr.: BAF-Bio-309, Inhoud: 376 g, EAN: 9120101511562
Beschrijving
Klassiek boerenbrood met spelt zuurdesem - makkelijk te bereiden en vers gebakken! Alle ingrediënten komen uit de Oostenrijkse biologische landbouw en zijn gegarandeerd GMO-vrij; de veganistische recepten zijn zorgvuldig ontwikkeld door Bake Affair en zijn volledig vrij van kunstmatige toevoegingen. Het meel wordt uitsluitend gemalen in de Stöber molen.
Voor een klein boerenbrood (500 g) heb je nodig:
- 1 blik bakmix biologisch boerenbrood met biologisch spelt zuurdesem
- 210 ml water
Rusttijd voor het deeg: 105 - 120 min in totaal
Baktijd: ca. 10 min. op 230 °C + ca. 20 min. op 190 °C (zowel boven- als onderwarmte)
En zo makkelijk is het om je verse boerenbrood te bakken:
Open de vershouddop op de bakmix en giet de inhoud in een grote kom. Vul het blik tot de waterlijn (210 ml) met lauw water en giet het voorzichtig over de bakmix. Kneed het deeg met de hand, met een keukenmachine of Thermomix gedurende ca. 3 min.
Dek de kom af en laat het deeg op een warme plaats (ca. 24 °C) ca. 45 - 60 min rijzen.
Doe wat bloem op je werkvlak en, indien aanwezig, het rijsmandje.
Leg het deeg op het werkvlak. Stamp het deeg met een deegkaart van de randen naar het midden naar beneden en vorm er een ronde lap van. Leg de ronde deeglap met het uiteinde naar beneden in de rijskorf of op een bakplaat die je van tevoren met bakpapier hebt bekleed.
Bestuif het deeg met een beetje bloem, dek het af en laat het ongeveer 60 minuten rusten.
Terwijl het deeg rijst, kun je de oven voorverwarmen op 230 °C (boven-/onderwarmte)
Doe het deeg op een bakplaat of broodbaksteen. Snijd met een scherp mes diep genoeg in het deeg zodat de stoom tijdens het bakken gemakkelijk kan ontsnappen. Je kunt deze sneden natuurlijk ook gebruiken om een mooi patroon in je brood te kerven.
Bak het brood 10 minuten op 230 °C. Verlaag daarna de warmte naar 190 °C en bak het brood nog 20 minuten. Als de onderkant van je brood bruin wordt, is het klaar!
Verwijder uit de oven, laat afkoelen op een rooster en geniet!
Merken: | Bake Affair |
---|---|
Certificeringen: | EU / niet-EU biologisch label |
Soort voeding: | veganistisch, vegetarisch |
Oorsprong: | Oostenrijk |
Bewaarinstructies: | Bewaren bij kamertemperatuur, Koel, droog en beschermd tegen licht bewaren, Droog bewaren |
Eigenschappen: | Zonder kunstmatige smaakstoffen, Zonder kunstmatige kleurstoffen |
Herkomst van de grondstof: | Oostenrijk |
Ingrediënten
Voedingswaarde
Voedingswaarde | per 100 g |
---|---|
Energie | 1344 / 321 kj / kcal |
Vet | 1,3 g |
waarvan Verzadigde Vetzuren | 0,2 g |
Koolhydraten | 65 g |
waarvan Suiker | 3,8 g |
Vezels | 6,2 g |
Eiwitten | 11 g |
Zout | 2,6 g |
Recensies van onze klanten
recensies in Nederlands voor Bake Affair Biologisch Boerenbrood
Anderen kochten ook:
Vergelijkbare producten
Uit ons magazine:
Piccantino ontdekken:
-
België: Gratis standaardverzending vanaf € 54,90
-
Gratis
retourneren -
Bezorging in 3 werkdagen.
Meer dan 10.850 producten