Bake Affair Boerenbrood, 752 g

Gemaakt van handgeselecteerde ingrediënten

€ 7,59

(€ 10,09 / kg, Incl. 6% BTW - Exclusief verzendkosten)

Inhoud: 752 g

Nog 5 stuks op voorraad

Bezorging uiterlijk op woensdag, 27. november als je bestelt voor vrijdag 00:00 uur.

België: Gratis standaardverzending vanaf € 54,90
Meer informatie over de verzending en levering

Kenmerken & Voordelen

  • Bevat het fijnste speltzuurdesem
  • Zonder bewaarmiddelen
  • Snel & makkelijk te bereiden

Art. nr.: BAF-14, Inhoud: 752 g, EAN: 9120101511012

Beschrijving

Uiteraard mag het klassieke boerenbrood bij geen enkel tussendoortje ontbreken. De bakmix bevat het fijnste speltzuurdesem en is snel en eenvoudig te bereiden.

Verse ingredienten:

  • 430 ml water

Gebruiksaanwijzing voor 1 kg boerenbrood:

  • Open de versheidssluiting, doe het bakmengsel in een kom, voeg 430 ml lauw water toe (zie waterlijn in het blik) en kneed het deeg met de hand, met de keukenmachine of met de Thermomix gedurende ongeveer 3 minuten.
  • Dek het deeg af en laat het ongeveer 45 – 60 minuten bij kamertemperatuur (ca. 24 °C) in de kom rusten.
  • Doe bloem op het werkblad of in een rijsmandje.
  • Leg het deeg op het met bloem bestoven werkblad en vouw het met een deegkaart vanaf de randen naar het midden toe. Vorm er een ronde vorm van en plaats deze met het uiteinde naar beneden in de rijsmand of op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bestrooi het deeg licht met bloem en laat het afgedekt op een warme plaats (ca. 24 °C) ongeveer 60 minuten rijpen.
  • Verwarm de oven 40 minuten voor het einde van de rusttijd voor op 230 °C (boven-/onderwarmte).
  • Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat of op een broodbaksteen.
  • Gebruik een scherp mes om de bovenkant van het deeg in te kerven. Belangrijk: de sneden moeten diep genoeg zijn zodat de stoom gemakkelijk kan ontsnappen. Hier kun je je creativiteit de vrije loop laten en patronen creëren!
  • Bak gedurende 15 minuten op 230 °C, verlaag vervolgens de temperatuur naar 190 °C en bak nog eens 30 minuten.
  • Haal het van de bakplaat, laat het volledig afkoelen op een rooster en serveer.

Met gietijzeren pan

  • Plaats tijdens de rijpingstijd een rooster op de middelste plank van de oven en plaats er een gietijzeren pan met deksel op. Houd ovenwanten gereed
  • Plaats de hete gietijzeren pan met ovenwanten op een vuurvast oppervlak en verwijder de deksel. Giet het gerezen deeg uit de rijsmand rechtstreeks in de pan, zodat de gebarsten bovenkant er bovenop blijft. Sluit af met de hete deksel, plaats in de oven en bak gedurende 15 minuten (op 230°C). Verwijder vervolgens voorzichtig het deksel, verlaag de oventemperatuur naar 190 °C en bak het brood in ongeveer 20 minuten knapperig en bruin. Draai het boerenbrood voorzichtig uit de pan, laat het volledig afkoelen op een rooster en serveer.
Merken: Bake Affair
Oorsprong: Oostenrijk
Voedingswaarde
Voedingswaarde per 100 g
Energie1344 / 321 kj / kcal
Vet1,3 g
  waarvan Verzadigde Vetzuren0,2 g
Koolhydraten65 g
  waarvan Suiker3,8 g
Vezels6,2 g
Eiwitten11 g
Zout2,6 g
Ingrediënten
  • roggebloem
  • speltmeel
  • spelt zuurdesem
  • droge bakkersgist
  • Zout

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Bake Affair Boerenbrood

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder