Chilipeper

Capsicum

Gebruik:
De bessen (of capsules) worden deels rijp en deels onrijp geoogst. Hoe meer zaadjes en zaadlijsten je verwijdert, hoe minder pittig het is. Spaanse peper en chilipoeder hebben een grote aantrekkingskracht in de Aziatische en Thaise keuken, maar ze zorgen ook voor de juiste pit in de Latijns-Amerikaanse, Mexicaanse en Caribische keuken.

Herkomst:
Chilipepers, ook wel bekend als hete pepers, komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en stammen allemaal af van één oorspronkelijke soort, de Bird-Pepper of Tepin-Chili. Tegenwoordig worden pepers over de hele wereld gekweekt.

De heetste chilipeper ter wereld:
De Capsicum chinese soort wordt beschouwd als de heetste chilipeper ter wereld. De capsaïcineconcentratie is meer dan 2% en heeft 300.000 Scoville-eenheden. Het wereldrecord werd gevestigd door de Red Savina Habanero, die een gemeten waarde had van meer dan 577.000 Scoville eenheden!

cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH


Producten met Chilipeper: