Lavas
Levisticum officinale
Gebruik:
De bladeren en de wortel worden vers gebruikt. Lavas is vooral wijdverbreid in de Ligurische keuken. Het wordt gebruikt om soepen, stoofschotels en kruidenazijnen op smaak te brengen.
Herkomst:
Oorspronkelijk zou lavas uit Azië komen, maar tegenwoordig is het grotendeels inheems in grote delen van Europa. In het Middellandse Zeegebied wordt lavas al gekweekt sinds de tijd van de oude Romeinen.
cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Lavas:
-
KOTÁNYI Gedroogde Lavas, Pak, 12 g
- Heerlijke, intense geur
- Voorzichtig gedroogd
- Heerlijk in spreads, soepen en saladedressings
-
Österreichische Bergkräuter Biologische lavas, 20 g
- Ideaal als soepkruid
- Zeer intensief
- Gebruik spaarzaam
-
Herbaria Organische Lavas , 8 g
- Ideaal voor hartige gerechten
- Glazen strooier
- Navulbaar
-
Cosmoveda Bio Grofgemalen Lavas, 20 g
- Onmiskenbaar aroma
- Ook bekend als maggiplant
- Uit eigen fairtrade projecten
-
Hofladen Hirschmann Lavaszout, 80 g
- Ideaal voor soepen en sauzen
- Zonder antiklonter- & conserveringsmiddelen
-
Sonnentor Biologische Pizza- en Pasta Kruiden, 20 g
- Veelzijdig in gebruik
- Met fijne Italiaanse kruiden
- Pittige smaak
-
KOTÁNYI Knoflook Kruidenzout, 50 g
- Aromatische smaken
- Voor groenten, vlees en veel
- Met rozemarijn en bonenkruid