Arche Naturküche Biologisch Tapiocazetmeel, 200 g

Ook geschikt voor bakken en desserts

€ 2,99

(€ 14,95 / kg, Incl. 6% BTW - Exclusief verzendkosten)

Inhoud: 200 g

Nog 4 stuks op voorraad

Bezorging uiterlijk op woensdag, 27. november als je bestelt voor vrijdag 00:00 uur.

België: Gratis standaardverzending vanaf € 54,90
Meer informatie over de verzending en levering

Kenmerken & Voordelen

  • Bindmiddel voor soepen en sauzen
  • Van de cassaveplant
  • Ook voor bubble tea parels

Art. nr.: BIOG-260978, Inhoud: 200 g, EAN: 4020943232715

Beschrijving

Arche's tapiocazetmeel, gewonnen uit biologische cassavewortelknollen, is uitermate geschikt voor het indikken van soepen en sauzen. Tapiocazetmeel geeft ze niet alleen de gewenste consistentie, maar ook een subtiele glans die vooral bekend is uit de Aziatische keuken.

Tapiocazetmeel is ook een uitstekend alternatief voor maïs- of aardappelzetmeel in gebak en desserts.

Dosering en bereiding (voor verdikken en binden): Gebruik 2 tot 3 theelepels (ongeveer 10 g) tapioca voor 500 ml vloeistof. Roer eerst het zetmeel met een beetje koude vloeistof tot een glad mengsel. Roer vervolgens het klontvrije mengsel door de kokende soep of saus en laat alles kort samen koken.

Tip: Je kunt tapiocazetmeel ook gebruiken om parels te maken voor zelfgemaakte bubble tea. Hiervoor heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 40 ml water
  • 30 g bruine suiker
  • 80 g Arche Biologisch Tapiocazetmeel
  1. Verwarm het water en de suiker in een pan op het fornuis
  2. Wanneer de suiker is opgelost, haal je het van het vuur en roer je ongeveer de helft van het tapiocazetmeel erdoor.
  3. Haal het plakkerige, deegachtige mengsel en roer er geleidelijk het resterende zetmeel door. Er moet zich een stevige klont vormen.
  4. Doe de klont over op het werkvlak en kneed tot een soepel deeg. Let op: laat het mengsel eerst een beetje afkoelen, anders is er kans op aanbranden!
  5. Verdeel het deeg in vier porties, die je elk uitrolt tot dunne slierten deeg
  6. Snijd kleine stukjes (ongeveer ter grootte van een erwt) en vorm er parels van. Je kunt de parels in een beetje tapiocazetmeel rollen om te voorkomen dat ze tijdens het koken aan elkaar plakken
  7. Kook ondertussen ruim water.
  8. Leg de tapiocaparels in het kokende water en laat ze 20 minuten op middelhoog vuur koken. Roer steeds opnieuw.
  9. Zet het vuur uit, doe de deksel op de pan en laat de parels nog 20 min. sudderen.
  10. De tapiocaparels zijn klaar als ze de consistentie van gummibeertjes hebben.
  11. Schenk dan in een glas met ijsblokjes en voeg koude thee naar smaak toe. Verfijn naar wens met sap, siroop of melk.
Merken: Arche Naturküche
Certificeringen: Bio Siegel, EU / niet-EU biologisch label
Soort voeding: veganistisch, vegetarisch, Glutenvrij
Eigenschappen: Zonder gluten
Ingrediënten
  • tapiocazetmeel [1]
  1. uit de biologische landbouw
Voedingswaarde
Voedingswaarde per 100 g
Energie1499 / 358 kj / kcal
Vet<0,5 g
  waarvan Verzadigde Vetzuren<0,1 g
Koolhydraten88 g
  waarvan Suiker3,4 g
Eiwitten<0,5 g
Zout<0,1 g

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Arche Naturküche Biologisch Tapiocazetmeel

5,0 van 5 sterren
5 Sterren
1 (100%)
4 Sterren
0 (0%)
3 Sterren
0 (0%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
0 (0%)

1 Beoordeling

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder