Berghofer Mühle Leichtigkeit Bakmix - Ciabatta, 660 g
Vers en knapperig uit de oven
€ 3,39 € 3,99 -15%
(€ 5,14 / kg, Incl. 6% BTW - Exclusief verzendkosten)
Kenmerken & Voordelen
- Heerlijk bij Italiaanse antipasti
- Zonder conserveermiddelen
- Eenvoudige bereiding
Art. nr.: BHM-44, Inhoud: 660 g, EAN: 9120036991880
Beschrijving
Zelfgemaakte ciabatta smaakt het best vers uit de oven. Het bijzondere aroma past uitstekend bij antipasti of salades met rundvlees of peulvruchten. Deze bakmix slaagt zeker; hij bevat geen conserveringsmiddelen
Je hebt de volgende verse ingrediënten nodig:
9 g droge gist of ½ blokje verse gist, ca. 420 g lauw water, 2 el olijfolie, 18 g moutextract
Bereiding:
- Meng ongeveer 420 g lauw water met gist, olijfolie en moutextract in een deegkom
- Voeg de bakmix toe en meng kort
- Kneed het deeg gedurende 7 - 10 min
- Leg het zachte deeg in een met olijfolie ingevette kom en laat het afgedekt minstens 2 uur rusten op kamertemperatuur
- Doe het deeg over op een zwaar bebloemd werkvlak en verdeel het in twee gelijke delen, niet kneden. Met licht vochtige handen dubbelvouwen tot een pakketje (alle kanten naar binnen vouwen), afdekken en 30 minuten laten rusten
- Vouw het deeg nogmaals tweemaal tot kleine pakketjes, dek af en laat 15 minuten rusten
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestrooi met een beetje bloem
- Bestrooi het deeg met een beetje bloem, vorm een deegstreng van ongeveer 30 cm lang
- Leg op de bakplaat en bestrooi de langwerpige ciabatta's met een beetje bloem. Dek af en laat nog 30 minuten rusten
- Verwarm de oven goed voor (bijv. hete lucht op 220 °C)
- Bespuit de bodem van de oven enkele malen met water onmiddellijk nadat je het deeg in de oven hebt geplaatst, zodat er stoom ontstaat
- Baktijd ca. 20-25 min.
- Het brood moet "hol" klinken aan de onderkant als erop wordt getikt na het bakken
- Laat afkoelen op een keukenrek en geniet
Tip: Bereid het deeg de dag van tevoren. Het deeg kan ook met koud water worden bereid en een nacht in de koelkast worden bewaard. Zo gaat de gist langzamer en is het deeg de volgende dag klaar voor verdere verwerking.
De bakmix levert een bakgewicht op van ongeveer twee 500 g ciabatta's.
Merken: | Berghofer Mühle |
---|---|
Oorsprong: | Oostenrijk |
Bewaarinstructies: | Koel, droog en donker bewaren |
Herkomst van de grondstof: | Oostenrijk |
Ingrediënten
- tarwebloem
- griesmeel van harde tarwe
- spelt volkoren zuurdesem (volkoren speltmeel, water)
- Zout
Voedingswaarde
Voedingswaarde | per 100 g |
---|---|
Energie | 1415 / 338 kj / kcal |
Vet | 1,5 g |
waarvan Verzadigde Vetzuren | 0 g |
Koolhydraten | 67,3 g |
waarvan Suiker | 0,8 g |
Eiwitten | 10,5 g |
Vezels | 4,4 g |
Zout | 2,1 g |
Recensies van onze klanten
recensies in Nederlands voor Berghofer Mühle Leichtigkeit Bakmix - Ciabatta
Anderen kochten ook:
Vergelijkbare producten
Uit ons magazine:
Piccantino ontdekken:
-
België: Gratis standaardverzending vanaf € 54,90
-
Gratis
retourneren -
Bezorging in 3 werkdagen.
Meer dan 10.850 producten