Berghofer Mühle Leichtigkeit Bakmix - Ciabatta, 660 g

Vers en knapperig uit de oven

€ 3,39 € 3,99 -15%

(€ 5,14 / kg, Incl. 6% BTW - Exclusief verzendkosten)

Inhoud: 660 g

Nog 5 stuks op voorraad

Bezorging uiterlijk op vrijdag, 29. november als je bestelt voor maandag 00:00 uur.

België: Gratis standaardverzending vanaf € 54,90
Meer informatie over de verzending en levering

Kenmerken & Voordelen

  • Heerlijk bij Italiaanse antipasti
  • Zonder conserveermiddelen
  • Eenvoudige bereiding

Art. nr.: BHM-44, Inhoud: 660 g, EAN: 9120036991880

Beschrijving

Zelfgemaakte ciabatta smaakt het best vers uit de oven. Het bijzondere aroma past uitstekend bij antipasti of salades met rundvlees of peulvruchten. Deze bakmix slaagt zeker; hij bevat geen conserveringsmiddelen

Je hebt de volgende verse ingrediënten nodig:
9 g droge gist of ½ blokje verse gist, ca. 420 g lauw water, 2 el olijfolie, 18 g moutextract

Bereiding:

  • Meng ongeveer 420 g lauw water met gist, olijfolie en moutextract in een deegkom
  • Voeg de bakmix toe en meng kort
  • Kneed het deeg gedurende 7 - 10 min
  • Leg het zachte deeg in een met olijfolie ingevette kom en laat het afgedekt minstens 2 uur rusten op kamertemperatuur
  • Doe het deeg over op een zwaar bebloemd werkvlak en verdeel het in twee gelijke delen, niet kneden. Met licht vochtige handen dubbelvouwen tot een pakketje (alle kanten naar binnen vouwen), afdekken en 30 minuten laten rusten
  • Vouw het deeg nogmaals tweemaal tot kleine pakketjes, dek af en laat 15 minuten rusten
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestrooi met een beetje bloem
  • Bestrooi het deeg met een beetje bloem, vorm een deegstreng van ongeveer 30 cm lang
  • Leg op de bakplaat en bestrooi de langwerpige ciabatta's met een beetje bloem. Dek af en laat nog 30 minuten rusten
  • Verwarm de oven goed voor (bijv. hete lucht op 220 °C)
  • Bespuit de bodem van de oven enkele malen met water onmiddellijk nadat je het deeg in de oven hebt geplaatst, zodat er stoom ontstaat
  • Baktijd ca. 20-25 min.
  • Het brood moet "hol" klinken aan de onderkant als erop wordt getikt na het bakken
  • Laat afkoelen op een keukenrek en geniet

Tip: Bereid het deeg de dag van tevoren. Het deeg kan ook met koud water worden bereid en een nacht in de koelkast worden bewaard. Zo gaat de gist langzamer en is het deeg de volgende dag klaar voor verdere verwerking.

De bakmix levert een bakgewicht op van ongeveer twee 500 g ciabatta's.

Merken: Berghofer Mühle
Oorsprong: Oostenrijk
Bewaarinstructies: Koel, droog en donker bewaren
Herkomst van de grondstof: Oostenrijk
Ingrediënten
  • tarwebloem
  • griesmeel van harde tarwe
  • spelt volkoren zuurdesem (volkoren speltmeel, water)
  • Zout
Voedingswaarde
Voedingswaarde per 100 g
Energie1415 / 338 kj / kcal
Vet1,5 g
  waarvan Verzadigde Vetzuren0 g
Koolhydraten67,3 g
  waarvan Suiker0,8 g
Eiwitten10,5 g
Vezels4,4 g
Zout2,1 g

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Berghofer Mühle Leichtigkeit Bakmix - Ciabatta

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder