Bonenkruid
Satureja hortensis
Gebruik:
De bladeren worden vers en gedroogd gebruikt. Bonenkruid is ideaal voor vette vlees- en visgerechten, stevige soepen, aardappelgerechten, wild- en paddenstoelgerechten. Oorspronkelijk kreeg het zijn naam omdat het heel goed is om bonensalades op smaak te brengen
Herkomst:
Bonenkruid komt oorspronkelijk uit Azië, uit het oostelijke Middellandse Zeegebied. Tegenwoordig is het grotendeels inheems in Europa, India en zelfs gedeeltelijk in Zuid-Afrika.
cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Bonenkruid:
-
Sonnentor Biologische Bonenkruid, 20 g
- Intense, kruidige geur
- Licht verfrissende smaak
- Veelzijdig in gebruik
-
KOTÁNYI Herbs de Provence, 25 g
- Perfect bij gegrilde gerechten of marinades
- Zeer geurig
- Gedroogde kruiden
-
KOTÁNYI Knoflook Kruidenzout, 50 g
- Aromatische smaken
- Voor groenten, vlees en veel
- Met rozemarijn en bonenkruid
-
KOTÁNYI Rustieke Kruidenmix, 48 g
- Kruidige smaak
- Perfect om smaak aan je maaltijden toe te voegen
- Voor salades, vegetarische gerechten en vlees
-
KOTÁNYI Provençaalse Kruidenmix, 33 g
- Unieke mix
- Verfijnt vis- en barbecuegerechten
- Met lavas en rozemarijn
-
KOTÁNYI Italiaanse Kruidenmix, 14 g
- Voor bruschetta en Aglio e Olio
- Voorzichtig gedroogd
-
KOTÁNYI Barbecuekruiden "Gevogelte", 80 g
- Uitgebalanceerde creatie
- Met paprika en tijm
- Onderstreept de gevogeltesmaak
-
KOTÁNYI Gegrilde groentes, 80 g
- Heerlijke smaken
- Ideaal voor courgette
- Met tijm, olijven & basilicum