Cayennepeper
Capsicum frutescens
Gebruik:
De vrucht wordt gebruikt met zaden, gedroogd en gemalen. Cayennepeper is een belangrijk ingrediënt in de Creoolse en Zuid-Amerikaanse keuken en wordt ook traditioneel gebruikt door Indiërs en Aziaten voor sommige gerechten. Cayennepeper brengt visgerechten, zeevruchten, stoofschotels en soepen op smaak.
Herkomst:
Cayennepeper komt oorspronkelijk uit Zuid- en Midden-Amerika. Tegenwoordig komt de Cayennepeper voor in alle tropische gebieden van de wereld.
cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Cayennepeper:
-
Ankerkraut Cayennepeper, gemalen, 60 g
- Zeer hete paprikasoort
- 100% gemalen cayennepepers
- Veelzijdig in gebruik
-
-
Khoysan Zeezout met biologische chili & cayennepeper, 200 g
- Aangename pittigheid
- Ideaal voor gegrild voedsel
- Veelzijdig in gebruik
-
KOTÁNYI Curry Powder, 50 g
- Pikante en pittige smaak
- Voor gevogelte, vlees & rijstgerechten
- Met moeder komijn & cayennepeper
-
KOTÁNYI Chili Con Carne Kruidenmix, 25 g
- Voor rundvlees en varkensvlees
- Fruitige kruidigheid
- Smaakvol
-
KOTÁNYI SPICE UP MY POTATO Original Style, 80 g
- Zorgt voor een krokant korstje
- Hartig van smaak
- Met fijne knoflook en rozemarijn
-
KOTÁNYI Curry Madras Spice, 45 g
- Klassieke Indiase kruiden
- Met kurkuma & koriander
- Hartige smaak
-
KOTÁNYI Barbecue-kruidenzout, 620 g
- Typische vurige hete smaak
- Perfect voor de barbecue of pan
- Met paprika en komijn
-
KOTÁNYI Barbecue Kruidenzout, 81 g
- Heerlijke smaken
- Gemaakt met geselecteerde kruiden
- Kruid vlees-, groente- of aardappelgerechten