Harissa
Afrikaanse chilipasta
De chilipasta harissa komt uit Noord-Afrika en is erg pittig. Het wordt gemaakt van gedroogde of verse pepers. De pasta wordt op smaak gebracht met knoflook, zout, komijn, koriander en munt. Er worden ook tomaten toegevoegd om de pasta wat milder te maken. In de Arabische keuken wordt harissa traditioneel gebruikt voor soepen, stoofschotels, rijst en om lamsvlees en kip te marineren voor het grillen. In Noord-Afrika wordt de pittige pasta geserveerd met couscous.
Producten met Harissa:
-
KOTÁNYI Harissa Kruidenmix, 25 g
- Met een pittige smaak
- Geweldig voor vleesgerechten
- Ook voor soepen, sauzen & co.
-
Wiberg Harissa - Geïnspireerd door Arabië, 85 g
- Intens pittig en hartig
- Met komijn, paprika en koriander
- Gebruik als poeder of als pasta
-
Stay Spiced! Harissa - Marokko Style, 70 g
- Met chili & munt
- Hete kruidenmix
- Past goed bij vlees en groenten
-
Herbaria Biologisch Harissa Blik, 25 g
- Intense pittigheid van chili
- Fruitige nuances
- Met een vleugje nana-mint
-
Sonnentor Biologische Harissa Kruidenmix, 70 g
- Scherp gekruid en aromatisch
- Chili, koriander, komijn
- Veganistisch, gistvrij en biologisch