Jeneverbes
Juniperus communis
Gebruik:
De bessen worden vers, gedroogd, heel of gemalen gebruikt. Jeneverbes is een klassieke specerij voor veel wildgerechten, zoals wild zwijn en wild. Het is ook onmisbaar bij zuurkool, lam, rundvlees en varkensvlees. Jeneverhout, takken en bessen zijn ook populair om te roken, omdat jeneverbesrook als reinigend en ontsmettend wordt beschouwd.
Herkomst:
Veel jeneverbessoorten zijn wijdverspreid op het noordelijk halfrond, voornamelijk in Europa en Azië. De meeste jeneverbessen komen uit het Middellandse Zeegebied, want hoe meer zon ze krijgen, hoe aromatischer ze zijn.
cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Jeneverbes:
-
Brezzo Tomini Kaas met Jeneverbes in Olie, 280 g
- Zachte kaas met jeneverbes
- Mild & aromatisch
- Rauw, gegrild & gebakken
-
Brezzo Pecorino Kaas met Jeneverbes in Olie, 280 g
- Schapenmelk kaas & jeneverbes
- Sterke en kruidige smaak
- Regionale specialiteit
-
Obsthof Retter Gember Elixir Bio, 500 ml
- Niet alcoholisch
- Liefdevol handgemaakt
- 100% geconcentreerd
-
-
Il Borgo del Balsamico Aceto Balsamico di Modena IGP, Gerijpt, 250 ml
- Jeneverbes, mout en houtaroma
- 4 jaar gerijpt in houten vaten
- Intense smaak
-
Wiberg Hele Jeneverbessen, 400 g
- Licht bitter & harsachtige smaak
- Aromatisch-kruidige noot
- Ideaal bij wildgerechten
-
Stay Spiced! Gin Tonic, 100 g
- Volledig veganistisch
- Met sinaasappelschil & jeneverbes
- Voor ongewone barbecuespecialiteiten
-
Regional Co. Roze Peper, 32 g
- Bes van de Schinusboom
- Milde fruitige smaak
- Ideaal voor vis en gevogelte
-
Sonnentor Biologische Tschin Tschin Siroop, 500 ml
- Met jeneverbes en appel
- Zonder alcohol en toegevoegd zout
- Mengverhouding 1:12