Kaneel
Cinnamomum verum
Gebruik:
De gedroogde binnenbast wordt gebruikt, in stukken gesneden of gemalen. Kaneel is zeer veelzijdig. In onze streken wordt het eerder gebruikt voor desserts, kerstgerechten en warme dranken, maar in de oosterse keuken kruidt het vlees- en visgerechten en curry's. Kaneelolie wordt ook toegevoegd aan cola-achtige dranken en limonades.
Herkomst:
Kaneel komt oorspronkelijk uit Sri Lanka. Het komt nu ook voor in zuidwest India, de Seychellen en Madagaskar.
Cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Kaneel:
-
Ankerkraut Gemalen kKaneel, 75 g
- Zeer veelzijdige specerij
- Doet denken aan Kerstmis
- Ideaal voor recepten uit het Verre Oosten
-
Regional Co. Kaneel, 35 g
- Zoet, aards aroma
- Voor hartige en zoete recepten
- Exquise smaak
-
KOTÁNYI Kaneel, heel, 225 ml
- Verfijnt glühwein
- Brengt vleesgerechten op smaak
- Zoet en kruidig
-
KOTÁNYI Gemalen Kaneel, 100 g
- Verfijnt zoete en hartige gerechten
- Warme en kruidige smaak
- Symbool voor rijkdom
-
KOTÁNYI Gemalen Kaneel, 45 g
- Praktisch, hersluitbaar glas
- Voor gebak, ontbijtgranen en rijstpudding
-
KOTÁNYI Gemalen kaneel, 312 g
- Perfect voor het koude seizoen
- Zoet-kruidig
-
-
KOTÁNYI Hele Kaneel, 12 g
- Smaakvol
- Veelzijdig in gebruik
- Pittige, zoete smaak
-