Karwij
Carum carvi
Gebruik:
Het zaad wordt gedroogd, heel en gemalen gebruikt. Karwij harmonieert niet goed met andere specerijen, daarom wordt het beter gebruikt als een "eenzame specerij". Het is gewoon onmisbaar in koolgerechten zoals savooi- en witte koolgerechten en in zuurkool. Het past ook goed bij stevige gerechten zoals gans en varkensvlees, lamsvlees en gebakken aardappelen. Brood en ontbijtkoek worden ook vaak op smaak gebracht met karwij
Herkomst:
Karwij groeit in het wild in Europa, Noord-Afrika, het Oosten en India en is een van de oudste Europese specerijen. Vandaag wordt het vooral geteeld in Polen, Hongarije en Nederland
Cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Karwij:
-
KOTÁNYI Gemalen Karwij, 35 g
- Anijsachtig aroma
- Een belangrijk ingrediënt bij fijn koken
- Licht zoete smaak
-
Cosmoveda Bio Fijngemalen Karwij, 60 g (70 g)
- Zoet-kruidige noot
- Voor kool- & aardappelgerechten
- Voor soepen & sauzen
-
KOTÁNYI Biologische Hele Karwij, 55 g
- Kruidig en pittig
- Ideaal voor brood en gebak
- Verfijnt groente- en aardappelgerechten
-
Herbaria Biologische Karwij, 40 g
- Licht bittere smaak
- Glazen strooier
- Navulbaar
-
KOTÁNYI Hele Karwij, 32 g
- Kruidig en pittige smaak
- Onmiskenbaar aromatisch
- Voor gebakken gerechten en gebraden varkensvlees
-
KOTÁNYI Gemalen Karwij, 290 g
- Pittige, licht branderig-bittere smaak
- Perfect voor geroosterd varkensvlees
- Subtiele citrusmaak
-
KOTÁNYI Karwij, heel, 100 g
- Uit Oostenrijk
- Kruidige smaak
- Verfijnt brood en meer
-
Cosmoveda Bio Hele Karwij, 300 g
- Zoet-kruidige noot
- Voor kool- & aardappelgerechten
- Voor soepen & sauzen
-
Sonnentor Biologische Karwijzaad - Gemalen, Gemalen (60 g)
- Scherp, bitterzoet aroma
- Onderscheidende smaak
- Zeer verfrissend