Knoflook
Allium sativum
Gebruik:
Als specerij en medicinale plant: de bol wordt vers gebruikt, in zijn geheel of als pasta, maar ook gedroogd en gemalen. Universele specerij voor pittige gerechten, ook onmisbaar in de mediterrane en Aziatische keuken. Knoflook past goed bij vis en vlees, saladedressings en dipsauzen
Herkomst:
Knoflook zou oorspronkelijk uit West-Azië komen, maar wordt tegenwoordig wereldwijd geteeld. De grootste teeltgebieden zijn China, India, Zuid-Korea, Rusland en de VS. Knoflook groeit het best in een gematigd en subtropisch klimaat.
Cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Knoflook:
-
KOTÁNYI Pittige Knoflook, 48 g
- Sterke, licht zoete smaak
- Lekker bij Aziatische gerechten
- Heerlijk bij mosselen of ratatouille
-
KOTÁNYI Gegranuleerde Knoflook, 32 g
- Scherpe smaak
- Licht zoete tonen
- Ongelooflijk veelzijdig te gebruiken
-
Sonnentor Biologische Knoflook - Korrels, 40 g
- Geeft een extra kick aan veel gerechten
- Intense smaak
- Veelzijdig in gebruik
-
STAUD‘S Zoetzure Knoflook, 228 ml
- Aangenaam mild
- Perfect voor koude schotels
- Gemaakt met de beste ingrediënten
-
KOTÁNYI Knoflook Kruidenzout, 50 g
- Aromatische smaken
- Voor groenten, vlees en veel
- Met rozemarijn en bonenkruid
-
Khoysan Zeezout met Biologische Knoflook & Peterselie, 1 kg
- Ideaal bij vlees & vis
- Met een vleugje knoflook
- Met de hand geoogst
-
Ankerkraut Gember-Knoflook Zout, 160 g
- Frisse scherpte
- Veelzijdig in gebruik
- Ideaal voor de Aziatische keuken
-
Stay Spiced! Aioli - Spaanse Knoflook Dip, 80 g
- Perfect voor het maken van aioli
- Lekker met wit brood en gegrilde toast