Laurier
Laurus nobilis
Gebruik:
De bladeren worden vers en gedroogd gebruikt. Laurierbladeren passen goed bij alle gerechten die zuur zijn: Zuurkool, rode bieten, augurken en haringen. Maar ze passen ook goed bij stevige gerechten zoals wild, aardappelgerechten, goulash en ragouts. Ze zijn bijzonder veelzijdig in de mediterrane keuken.
Herkomst:
Oorspronkelijk komt de laurierboom uit Klein-Azië (Cyprus, Turkije). Tegenwoordig is hij verspreid over het hele Middellandse Zeegebied, van Spanje tot Turkije en Marokko.
cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Laurier:
-
KOTÁNYI Kruidenmix voor Ingemaakte Groenten, 43 g
- Voor heerlijke bijgerechten
- Met geselecteerde kruiden
- Voor bloemkool, komkommer en pompoen
-
Herbaria Biologische Kruidenmix - Tutto Mio!, Blik, 65 g
- Voor marineren en in te leggen
- Met citroen, rozemarijn en laurier
-
SoSo Factory Meersalz "USA-Edition", 100 g
- Gloednieuw en exclusief
- Intens pittig
- Eerbetoon aan de Verenigde Steden
-
KOTÁNYI Wild Vlees - Hele Kruiden, 19 g
- Uitstekend voor wild en haas
- Evenwichtige mix
- Voor delicaat vlees
-
Rapunzel Biologische Crema di Olive, Olijf Kruidenpasta, 120 g
- Zure, fruitige en hartige smaak
- Gemaakt van Celline & Leccine olijven
- Gemaakt in een familiebedrijf
-
Wiberg Braadkruiden Delizia Kruidenzout, 950 g
- Perfect voor geroosterd varkensvlees
- Natuurlijk kristalzout
- Met een subtiele kruidige smaak
-
Rapunzel Biologische Artisjokharten in Olijfolie, 120 g
- Zongerijpt
- Delicaat aroma
- In harmonie met kruiden
-
Barilla Sugo Bolognese, 400 g
- Rijk en smakelijk
- Ideaal bij tagliatelle
- Met rundvlees en varkensvlees