Mosterd
Sinapis alba
Gebruik:
De vruchten worden vers en gedroogd gebruikt, maar ook gehakt en gemalen. Mosterdzaadjes zijn zeer veelzijdig: ze kruiden vlees, worst, wild en vismarinades, maar ook augurken en haring. Gemalen korrels zijn uitstekend voor hete sauzen en soepen en bij pompoenen.
Herkomst:
De mosterdplant komt oorspronkelijk uit Europa, uit het Middellandse Zeegebied. Tegenwoordig wordt het vooral geteeld in China, Frankrijk, Duitsland en Noord-Amerika
Cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Mosterd:
-
Alnatura Biologische spread met mosterd, 180 g
- Makkelijk smeerbare consistentie
- Kruidige smaak
- Met hele mosterdzaadjes
-
Zwergenwiese Biologische Rucola en Mosterd Spread, 180 g
- Kruidige, pikante smaak
- Met hele mosterdzaadjes
- Kan op verschillende manieren worden gebruikt
-
De Bolster Mosterd Kiemgroente, 50 g
- Zeer kruidige smaak
- Lichte mosterdsmaak
- Makkelijk groeiend
-
Zwergenwiese Biologische Wiking Mosterd, 160 ml
- Geselecteerde mosterdzaden
- Voorzichtige productie zonder hitte
- Uitgebalanceerde kruiden
-
dazu Biologische Pittige Mosterd, 140 g
- Lijkt op Dijon Mosterd
- De beste biologische kwaliteit
- Lekker bij gegrilde vis
-
Zwergenwiese Biologische Pittige Mosterd, 160 ml
- Uitgebalanceerde pittigheid
- Puur & te verfijnen
- Romige textuur
-
Zwergenwiese Biologische Zoete Mosterd, 160 ml
- Geselecteerde mosterdzaden
- Uit Duitse teelt
- Subtiel zoet
-
Kürbishof Koller PompoenpitMosterd, 180 g
- Licht zoetig
- Delicate kruidigheid
- Met een lichte beet van de zaden
-