Rozemarijn
Rosmarinus officinalis
Gebruik:
De bladeren worden vers en gedroogd gebruikt. Rozemarijn is niet meer weg te denken uit de mediterrane keuken. Rozemarijn wordt vaak gebruikt om hartige gerechten zoals lamsvlees, wild, varkensvlees en gevogelte op smaak te brengen. Maar het past ook goed bij aardappelgerechten, tomaten, aubergines en courgettes.
Herkomst:
Rozemarijn komt oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied, waar het nog steeds in grote mate in het wild groeit. De grootste groeigebieden zijn Spanje, Frankrijk en de VS, maar de aromatische specerij kan ook heel goed in onze eigen tuinen worden gekweekt.
cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Rozemarijn:
-
KOTÁNYI Gedroogde Rozemarijn, 20 g
- Intens kruidige, harsachtige tonen
- Een klassieke mediterrane smaak
- Voor soepen en stoofschotels
-
Österreichische Bergkräuter Biologische rozemarijn, 25 g
- Typisch Italiaans
- Veel mediterrane gerechten op smaak brengen
- Veelzijdig in gebruik
-
KOTÁNYI Gedroogde Rozemarijn, 35 g
- Voor stevige soepen en stoofschotels
- Klassieke mediterrane smaak
- Gebruik spaarzaam
-
KOTÁNYI Grof Gesneden Gedroogde Rozemarijn, 25 g
- Voor stevige soepen en stoofschotels
- Sterk kruidige, licht bittere smaak
-
Alnatura Biologische Maïs-Amarant Wafels Rozemarijn, 150 g
- Luchtig gepoft
- Met zeezout
- Glutenvrij recept
-
Casale Paradiso Zeezout met Rozemarijn, 200 g
- Zeer aromatische zoutmix
- Ideaal voor marinades en sauzen
- Lekker bij gebakken aardappelen
-
Sapore di Sole Biologische Taralli met Rozemarijn , 250 g
- Gemaakt van Italiaanse grondstoffen
- Geraffineerd met olijfolie
-
Herbaria Biologische Rozemarijn , 22 g
- Bittere smaak
- Glazen strooier
- Navulbaar
-
HiPP Biologische Tuingroenten met Kalkoen en Rozemarijn, 250 g
- Vanaf 1+ jaar
- Glutenvrij
- Fijn gekruid