Salie
Salvia officinalis
Gebruik:
De bladeren worden vers en gedroogd gebruikt. Salie is een klassieke specerij in de Italiaanse keuken. Traditionele gerechten zijn tortellini met salieboter, saltimbocca of gehakt met gevogeltevulling. Maar ook groentegerechten met tomaten of aardappelen kunnen heerlijk verfijnd worden met salie.
Herkomst:
Salie komt oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied, maar wordt nu verbouwd tot in Klein-Azië.
cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Salie:
-
Demmers Teehaus Biologische Kruidenthee Salie, 50 g
- Verfrissende, citroenachtige smaak
- Licht bittere smaak
- Van de zomeroogst
-
TEEKANNE Biologische Harmonie met Salie, Eucalyptus en Tijm, 20 theezakjes met dubbelgevouwen theekamers (40 g)
- Met venkel en gember
- Bevat zoethout
- Fris, kruidig en licht zoet
-
Sonnentor Biologische Tijm, Vlierbes en Salie, 18 Theezakjes (23,40 g)
- Etherisch, kruidachtig en bloemig
- In dubbele kamerzak
- Zettijd: 5-10 minuten
-
KOTÁNYI Gedroogde Salie, 7 g
- Lekker bij kalfsvlees en kip
- Voor de mediterrane keuken
-
Bonbonmeister Kaiser Boshoning en Salie, 90 g
- Milde saliesmaken
- Vloeibare vulling in de kern
- Echte bos honing
-
La Gallinara Salie Pesto, 130 g
- Met amandelen en Grana Padano
- Ideaal bij gebraden vlees
- Heerlijk pittig
-
Cosmoveda Bio Gesneden Salie, 30 g
- Erg populair in Italië
- Veelzijdig
- Van onze eigen fairtrade projecten
-
Ölmühle Solling Biologische Tijm-Salie Kruidenolie, 100 ml
- Vers gemalen
- Hete en kruidige smaak
- Ideaal voor de mediterrane keuken
-
Willi Dungl Biologische Kruidensnoepjes, keelverzachtend, 65 g
- Zoete boshoningvulling
- Intense kruidensmaken
- Met salie en vlierbloesemextract