Sumak
Rhus coriaria
Gebruik:
De vruchten worden gedroogd, heel of gemalen gebruikt. Sumak heeft een licht zuur, verfrissend aroma en smaakt licht harsachtig. In de keuken van het Verre Oosten is sumak een veelgebruikte specerij. Het kruidt kebab, gegrild vlees, gevogelte en vis.
Herkomst:
Sumak komt oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied, waar de sumakstruik vandaag de dag nog steeds in het wild groeit. Het is vooral wijdverspreid in Iran en Libanon, Turkije en Syrië.
cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Sumak:
-
Regional Co. Sumak, 45 g
- Vrucht van de sumakboom
- Fris, zuur aroma
- Veelzijdig
-
Wiberg Seven Spices - Geïnspireerd door Thailand, 100 g
- Fruitig-zoet en aromatisch-fris
- Aangenaam kruidig
- Ideaal bij Thaise gerechten
-
Stay Spiced! Zaatar Levante Kruidenmix, 60 g
- Bevat sesamzaadjes
- Voor marinade en dips
- Aromatische, bittere smaak
-
Sonnentor Biologische Roze Peper, 20 g
- Zoete smaak
- Milde peperige nasmaak
- Doet denken aan jeneverbessen
-
Spicebar Biologische "Salat Zauberzeug", 90 g
- Past goed bij alle saladecreaties
- Intense frisheid
- Met citroenschil
-
Stay Spiced! Salty Bowl Spice, 60 g
- Geselecteerde zaden
- Heerlijke geroosterde aroma's
- Met frisse fruitige citrusmaak
-
Scelta Inside Bomba! Arabian Night, 150 g
- Voor Baba Ganoush en Shakshuka
- Met olijfolie, citroen, koriander en nog veel meer.
- Aromatische smaak
-
Stay Spiced! Yakitori Tofu - Barbecuekruiden, 90 g
- Aziatische smaken
- Voor marinades & meer
- Intens pittige smaak