Tijm
Thymus vulgaris
Gebruik:
De blaadjes worden vers of gedroogd gebruikt. Tijm heeft een hartige, kruidige smaak en een intense geur. Het past heel goed bij vlees- en visgerechten, maar ook bij veel soepen, sauzen en salades. Veel groentegerechten worden ook gekruid met tijm. Tijm is ook een belangrijk bestanddeel van de Franse kruidenmix "Herbes de Provence" (= Provençaalse kruiden).
Herkomst:
Tijm vindt zijn oorsprong in het Middellandse Zeegebied, maar wordt tegenwoordig in heel Europa gekweekt en is een populair tuinkruid. Hoe intenser het zonlicht, hoe sterker het aroma van tijm.
cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Tijm:
-
Sonnentor Biologische Wilde Tijm, 30 g
- Milde smaak
- Ideaal voor zomerse gerechten
- Kruidige geur van de essentiële oliën
-
TEEKANNE Biologische Harmonie met Salie, Eucalyptus en Tijm, 20 theezakjes met dubbelgevouwen theekamers (40 g)
- Met venkel en gember
- Bevat zoethout
- Fris, kruidig en licht zoet
-
KOTÁNYI Gedroogde Tijm, 19 g
- Smaakvol
- Lekker bij vis, vlees en wildgerechten
-
Sonnentor Biologische Tijm, Vlierbes en Salie, 18 Theezakjes (23,40 g)
- Etherisch, kruidachtig en bloemig
- In dubbele kamerzak
- Zettijd: 5-10 minuten
-
Sonnentor Biologische Tijm, 20 g
- Ideaal voor mediterrane gerechten
- Aardse en peperige smaak
- Ook te gebruiken als thee
-
Ölmühle Solling Biologische Tijm-Salie Kruidenolie, 100 ml
- Vers gemalen
- Hete en kruidige smaak
- Ideaal voor de mediterrane keuken
-
Österreichische Bergkräuter Biologische tijm, 25 g
- Typisch mediterraan
- Zeer pittige smaak
- Uniek geurig