Venkel
Foeniculum vulgare
Gebruik:
De zaden worden heel of gemalen gebruikt. Op onze breedtegraden wordt venkel het meest gebruikt voor thee of om brood mee te bakken. Venkelzaad is een belangrijk bestanddeel van het vijfkruidenmix en wordt in China gebruikt voor groente- en vleesgerechten.
Herkomst:
Venkel is een mediterraan gewas en groeit het liefst op warmtebevorderende en matig droogte.
cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Venkel:
-
Holle "Venkel kikker" Knijpfruit met Peren, Appels en Venkel, 100 g
- Vanaf de 6e maand
- 100% fruit & groenten
- Ongezoet & zonder toegevoegd zout
-
Sonnentor Biologische Venkel, heel, 40 g
- Voor een pittig bruin brood
- Zoet aromatisch kruid
- Fris, mentholachtig aroma
-
KOTÁNYI Hele Venkel, 28 g
- Anijsachtige smaak
- Voor smakelijke maaltijden
- Perfect als specerij of huishoudmiddeltje
-
TEEKANNE Biologische Kruidentuin - Kamille en Venkel, 20 Theezakjes met dubbelgevouwen theekamers (32 g)
- Harmonieuze smaak
- 100% natuur
-
TEEKANNE Biologische Kruidentuin - Venkel, Anijs en Komijn, 20 Theezakjes met dubbelgevouwen theekamers (45 g)
- Zoet en mild
- Voor het hele gezin
-
TEEKANNE Biologische Harmonie met Anijs, Venkel en Kamille, 20 theezakjes met dubbelgevouwen theekamers (40 g)
- Met rooibos, karwij en munt
- Heerlijk geurend
- Aangenaam mild en fris
-
Cosmoveda Bio Hele Venkel, 60 g (70 g)
- Past goed bij varkensvlees & wildgerechten
- Geschikt voor soepen & salades
- Uit India
-
Alnatura Biologisch Babyhapje Wortel-Venkel-Zalm met Volkoren Spaghetti, 220 g
- Vanaf de achtste maand
- Gepureerd en aromatisch-mild
- 100% biologische teelt