Wasabi
Wasabia japonica
Gebruik:
De stengel van de wasabiplant wordt gedroogd en gemalen. De smaak van wasabi lijkt erg op pittige mierikswortel. Wasabi is onmisbaar in de Japanse keuken. Traditioneel wordt het gebruikt voor sushi en sashimi, maar het past ook goed bij gekookt vlees en vis.
Herkomst:
Wasabi is een typisch Japanse specerijplant en wordt bij voorkeur gekweekt in veel Aziatische landen, maar ook in Nieuw-Zeeland en Australië
Cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Wasabi:
-
RYU Wasabi Wasabi Pasta, 43 g
- 8% wasabi
- Uit Oostenrijk
- Vurige nuances
-
Arche Naturküche Biologische Mierikswortelpasta Wasabi Stijl, 50 g
- Pittige dip
- Ingrediënt voor sushi
- Praktische tube
-
Hochgenuss Wasabi Pinda's, 200 g
- Pittige, nootachtige smaak
- Knapperige pinda's in rijstdeeg
- Gerold in Aziatische wasabi
-
RYU Wasabi Wasabi Pastapoeder, 20 g
- 10% wasabi
- Uit Oostenrijk
- Voor uw eigen creaties
-
Benjamin Gut Pura Vida Saladedressing - Frambozen Wasabi, 210 ml
- Fruitige frambozen gecombineerd met wasabi
- Perfect voor bessenliefhebbers
- Ideaal als cadeau
-
Steirerkraft Pompoenpitten met Wasabi, 100 g
- Hoogwaardige verpakking
- Vurig lekker
-
Hochgenuss Bar-Mix Zaden & Noten, 200 g
- Met noten in een wasabi-coating
- Gezouten
- Knapperige, smakelijke snack