Berghofer Mühle Hoffnung Bakmix - Licht Tarwe-Roggebrood, 660 g

Brood van een prestigieus huis

€ 3,99

(€ 6,05 / kg, Incl. 6% BTW - Exclusief verzendkosten)

Inhoud: 660 g

Nog 6 stuks op voorraad

Bezorging uiterlijk op woensdag, 27. november als je bestelt voor vrijdag 00:00 uur.

België: Gratis standaardverzending vanaf € 54,90
Meer informatie over de verzending en levering

Kenmerken & Voordelen

  • Milde smaak
  • Gemaakt van licht roggemeel
  • Bij goulash, soepen en meer

Art. nr.: BHM-45, Inhoud: 660 g, EAN: 9120036991897

Beschrijving

In het verleden werd het beroemde brood alleen voor speciale gelegenheden gebakken. De klassieker onder de broden bestaat voornamelijk uit licht roggemeel. Het brood past bijzonder goed bij goulash- of saladegerechten.

Je hebt de volgende verse ingrediënten nodig:
9 g droge gist of ½ blokje verse gist, ca. 400 - 430 g lauw water, 18 g moutextract, 3 el zonnebloemolie

Bereiding:

  • Meng ongeveer 400 - 430g lauw water in een deegkom met gist, moutextract en zonnebloemolie
  • Voeg de bakmix toe en meng kort
  • Kneed het deeg gedurende 7 - 10 min
  • Leg het deeg naar een met bloem bestoven werkvlak en laat het afgedekt ongeveer 30 minuten rusten op kamertemperatuur
  • Na het rusten vorm je het deeg tot een ronde of ovale vorm en leg je het in een met bloem bestoven rijsmand
  • Dek het deeg vervolgens af en laat het opnieuw rijzen gedurende ongeveer 30 minuten
  • Verwarm de oven goed voor (bijv. hete lucht tot 230 °C)
  • Na de rijstijd draait u het brooddeeg uit op de reeds hete bakplaat of hete pizzasteen en plaatst u het in de oven
  • Na de rijstijd keer je het brooddeeg om op de reeds hete bakplaat of hete pizzasteen en plaats je het in de oven
  • Bespuit de bodem van de oven enkele malen met water onmiddellijk nadat je het deeg in de oven hebt geplaatst, zodat er stoom ontstaat
  • Bak ongeveer 10 min op 230 °C, daarna ongeveer 40-45 min op 180 °C/185 °C
  • Het brood moet "hol" klinken als er na het bakken op de onderkant wordt getikt
  • Laat het afkoelen op een keukenrek en geniet

De bakmix levert een bakgewicht op van ongeveer 1 kg vers brood.

Merken: Berghofer Mühle
Oorsprong: Oostenrijk
Bewaarinstructies: Koel, droog en donker bewaren
Eigenschappen: Zonder kunstmatige smaakstoffen, Zonder kunstmatige kleurstoffen
Herkomst van de grondstof: Oostenrijk
Ingrediënten
  • roggebloem
  • tarwebloem
  • Zuurdesem
    • roggebloem
    • Water
    • startculturen
  • Zout
  • melkzuur (E207) [1]
  • suiker
  1. Zuurmiddel
Voedingswaarde
Voedingswaarde per 100 g
Energie1386 / 331 kj / kcal
Vet1,1 g
  waarvan Verzadigde Vetzuren0,1 g
Koolhydraten66,1 g
  waarvan Suiker1,2 g
Eiwitten9,5 g
Vezels7 g
Zout2,3 g

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Berghofer Mühle Hoffnung Bakmix - Licht Tarwe-Roggebrood

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder