Zout
Natriumchloride
Gebruik:
Zout wordt gemalen gebruikt in verschillende korrelgroottes of als steen. Er wordt grofweg onderscheid gemaakt tussen zeezout, saline en steenzout. Er zijn bijna geen gerechten waar geen zout aan toegevoegd is, zelfs zoete gerechten krijgen vaak pas de juiste smaak door zout.
Herkomst:
Zout komt over de hele wereld voor en wordt ook in veel gebieden gewonnen. Zeewater bevat bijvoorbeeld 3 procent keukenzout. Het wordt ook vaak afgezet in ondergrondse zoutmeren die gevormd zijn uit vroegere zeeën.
cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Zout:
-
KOTÁNYI Perzisch Zout, 84 g
- 100% puur steenzout
- Intense zoute smaak
- Perfect voor vlees- en truffelgerechten
-
Sonnentor Piramide Zout, 65 g
- 100% niet-gejodeerd zeezout
- Van zacht verwarmde pekel
- Ideaal om te strooien op salades, brood en karameldesserts
-
Sonnentor Gerookt Zout, 150 g
- Gemaakt volgens oude rooktraditie
- Gerookt op dennen- en beukenhout
- Heerlijke rokerige smaak
-
-
-
-
Hochgenuss Zoute Kikkererwten Snack , 120 g
- Vetvrij geroosterd
- Met proteïne & vezels
- Knapperig & heerlijk
-
Ankerkraut Gember-Knoflook Zout, 160 g
- Frisse scherpte
- Veelzijdig in gebruik
- Ideaal voor de Aziatische keuken
-
Tartuflanghe Grijs Zout met Zomertruffels, 30 g
- Sel gris uit Guérande
- Traditionele zoutoogst
- Op smaak gebracht met truffelschilfers